Lütfi Kırdar – ICEC

Lütfi Kırdar – ICEC Tarihçesi;

1948 Dünya Olimpiyatlarında ve Avrupa Güreş Şampiyonasında Türk güreşçilerin çok büyük başarı kazanması sonucu, 1949 Avrupa Güreş Şampiyonasının İstanbul'da yapılması kararlaştırıldı. İstanbul, modern Türk sporunun doğduğu bir kent olmasına karşın, kapalı bir spor salonuna sahip değildi.

Bu ihtiyaç doğrultusunda,  İtalyan mimar Pietro Vietti-Violi ile Türk mimarlar Şinasi Şahingiray ve Fazıl Aysu tarafından mimari projesi hazırlandı. Böylece İstanbul Spor ve Sergi Sarayı’nın temeli 30 Ocak 1948 tarihinde, dönemin İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı Dr. Lütfi Kırdar tarafından atıldı. Temel atma töreninde, İstanbul Futbol ve Sporcular Federasyonu Başkanı saraya Dr. Lütfi Kırdar adının verilmesini önerdi. Kırdar, kendisi hayattayken ve hizmette bulunduğu sürede, eserlerine kendi isminin verilmesini kabul edemeyeceğini belirtti.

İstanbul Spor ve Sergi Sarayı, 3 Haziran 1949 yılında ilk kez "Avrupa Güreş Şampiyonası" için hizmete açıldı. Şampiyona sonrasında, 2 Ekim 1949'da binada ilk organizasyon olan "İstanbul Uluslararası Ticaret ve Sanayi Fuarı" yapıldı.

Bunu izleyen yıllarda, sarayın 7000 kişilik büyük salonunda basketbol, voleybol, hentbol, güreş, boks, halter, buz hokeyi gibi tüm salon sporlarını kapsayan ulusal ve uluslararası yarışmalar, buz pateni, dans ve sirk gösterileri yapıldı. Diğer salonlarından da yararlanılarak çeşitli zamanlarda fuarlar, büyük konserler, toplantılar ve sergiler düzenlendi. İstanbul Spor ve Sergi Sarayı, uzun yıllar İstanbul'un tek kapalı spor ve sergi salonu olma özelliğini sürdürdü.

Dr. Lütfi Kırdar, hayattayken katkıda bulunduğu eserlere, isminin verilmesini kabul etmediği için ölümünden tam 27 yıl sonra, 17 Şubat 1988 tarihinde binaya “İstanbul Lütfi Kırdar Spor ve Sergi Sarayı” adı verildi.

1988-1996 yılları arasında spor ve sergi mekânı olarak işlevini devam ettiren İstanbul Lütfi Kırdar Spor ve Sergi Sarayı, 1996 yılında Birleşmiş Milletlerin, Habitat II Zirvesi’ni İstanbul’da gerçekleştirmeyi kararlaştırması üzerine, uluslararası bir kongre merkezine dönüştürülerek İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı adıyla, turizm sektörüne hizmet vermeye başladı. Birleşmiş Milletlerin 20. yüzyılın sonundaki en büyük ve en kapsamlı konferansı olan Habitat II Zirvesi, burada başarı ile tamamlandı.

Habitat II Zirvesi ile yakalanan başarının ardından, sektördeki gelişmeler doğrultusunda mekânı genişletme kararı alındı. İstanbul'a ve İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'na artan talebi karşılayabilmek için 2000 yılında Rumeli Fuar ve Sergi Merkezi inşa edildi.

Lütfi Kırdar – ICEC Fuar Hostesi nedir

Çeşitli firmaların ürün tanıtımlarına eşlik eden çalışanlara bu isim verilir. Ancak bunun daha farklı tanımları da olabilir.

Lütfi Kırdar – ICEC Fuar Hostesi olmak için ne yapılır

Bu alanda duyuru yapan firmalar ile görüşme yapılarak veya size sunulan fuar hostesi başvuru forumlarını doldurarak bu işe başlayabilirsiniz. Firmamız başvurunuz bekliyor.

Lütfi Kırdar – ICEC Fuarcılık Hakkında

Fuar, ticareti geliştirmek amacıyla belli bir süre için kurulan pazar. Alıcı ve satıcıların bir araya gelerek iş anlaşmaları yaptıkları bu pazarlar genellikle aynı yerlerde ve düzenli aralıklarla, her yıl aynı tarihte birkaç haftalığına kurulurlar. Bu sergiler tek bir iş koluna ya da belirli bir iş kolunun tek bir dalını konu alabileceği gibi her tür ürünü ve hizmeti de kapsayabilir.

Lütfi Kırdar – ICEC Fuar Hostesi Bulmak İçin Ne Yapılır

Önce firmamıza danışmanız menfaatiniz gereğidir. Yılların oluşturduğu bilgi, birikim ve uygun fiyat politikası nedeni ile Lütfi Kırdar – ICEC fuar hostesi bulabileceğiniz emin ellerden biri firmamızdır.

Lütfi Kırdar – ICEC Fuar Hostesi iletişim;

Lütfen web sitemizin iletişim menüsünden bizimle temas kurunuz. Ücretsiz danışmanlık hizmetimizden istifade ediniz.

 

TOP